IZLETI SA BRODOM

Organiziramo atraktivne izlete sa brodom na naše predivne otoke kao što su Olib, Silbe, Lun i tako dalje. Uživajte u bezbrojnim posebnostima koje pružaju i upoznajte njihovu gastronomsku ponudu. Ne propustite vidjeti najstarije masline na Otoku Lunu te suhozide na otoku Silbe.

Silba

Otok Silba uz Mljet najšumovitiji je i najzeleniji hrvatski otok. Pa ni drevni Rimljani, kad su nadjenuli ime otoku, nisu mogli zaobići glavnu odliku otoka i predodredili su ga za svoje odmaralište. I danas se po otoku mogu vidjeti ograde od suhozida, tzv. mocire koje su ograđivale parcele i obrađivanu zemlju. Ti zidovi bili su nepravilnog oblika, građeni samo od kamenja i bez vezivnog materijala.

Olib

Otok Olib s istoimenim naseljem dio je zadarskog arhipelaga i nalazi se istočno od otoka Silbe. Naseljen je još od doba antike: pod nazivom Aloip spominju ga Strabon i Konstantin VII. Porfirogenet. Otok je omiljeno odredište nautičara i sportskih ribolovaca. Kako na otoku nema automobila ovdje možete provesti godišnji odmor daleko od buke i vreve grada. Otok je omiljeno odredište nautičara i sportskih ribolovaca.

Lun

Jedinstvena arhitektura prirodnih oblika drva isprepletenog sa kamenom, na cijelom se svijetu sreće još samo na dva mjesta; u Izraelu i u Grčkoj. Međutim prema riječima stručnjaka, Lun ima primat po koncentraciji takvih stabala na malom prostoru te po njihovoj starosti. Zahvaljujući svemu navedenom, dio tog područja je 1963g. zaštićen i proglašen botaničkim rezervatom. Dokazano je da svaka lunska maslina ima svoj jedinstveni DNK, odnosno da u masliniku ne postoje dvije genetski identične biljke